Posveta na burmi: Kako i šta ugravirati na venčani prsten

Pored sudbonosnog „da“, mladenci se na večnu ljubav obavezuju i burmama. Evo predloga kako da ovi bračni simboli budu jedinstveni i još vredniji!

 

Ako želite da vaše burme budu posebne, a niste sigurni kako to da uradite, pogledajte odgovore na tri najvažnija pitanja o graviranju prstenja.


Zašto gravirati burmu?

Graviranjem burmi, mladenci će u svakom trenutku imati priliku da se podsete lepih reči ili događaja vezanih za određeni datum.  Takođe, prstenje sa posvetom je unikatno, lepše i vrednije!

Da li ste znali da… Burma se smatra najstarijim obeležjem braka, a potiče iz starog Egipta u kojem je krug bio simbol večnosti.


Gde je gravirati?

Mladenci obično svoje posvete graviraju na unutrašnjoj strani burme. Ako vaše burme imaju neki detalj ili cirkone, onda je ta strana bolji izbor. Međutim, graviranje može zanimljivo da izgleda i na spoljašnjoj strani. Ukoliko ste se odlučili za tradicionalne, klasične burme, ukrasite ih vašom posvetom i učinite ih drugačijim.
PROČITAJTE I: Trendovi u zlatarstvu: Prva srpska burma

Šta ugravirati?

Datum – Brojevi mogu biti interesantni izbor da obeležite vašu burmu. To može biti datum vašeg venčanja, vaša godišnjica zabavljanja ili datum kada ste se prvi put upoznali. Razmilite o nekom datumu ili broju koji je jednako bitan za oboje.

Inicijali – Ako više volite slova, gravirajte inicijale vaših imena. Jednostavno, ali opet ono što samo vas vezuje.

Reči – Kada čujete neku pesmu ili stih, i baš na te dve, tri reči pomislite jedno na drugo, onda to može savršeno da izgleda upravo na burmama.

Otisak prstiju – Da li vam je ikada palo na pamet da pored toga što otisak vašeg prsta ostavljate za ličnu kartu, to možete uraditi i na vašim burmama. Otisak prsta na spoljašnjoj strani prstena predstavlja jedinstven ukras.

Ako je vaše venčanje zakazano, a burme već kupljenje, preostaje vam samo još da izaberete na koji način će vaše burme biti izgravirane.

Srećno venčanje!


Marija Jović

Pošaljite komentar

Ostavite odgovor

Ostali komentari

Još uvek nema komentara na ovaj tekst. Budite prvi i ostavite komentar.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien